0

10 tipp a a cipő tárolásához

20 Júl 2017
ettől:

Hajlamosak vagyunk rengeteg pár cipőt összvásárolni és ezeknek a tárolása egy idő után bizony problémát jelent, főleg a hölgyek esetáben, akik sok párat bár nem is vislenek képtelenek megvállni tőlük. Ilyenkor szükségünk van praktikus megoldásokra ezek tárolására úgy, hogy ne foglaljanak sok helyet, ne sérüljenek és legyenek kéznél mikor szükségünk van rá.

Szerencsére sokféle módon tárolhatók a cipők, a leggyakoribb: klasszikus rack szekrények, tárolórekeszek a lépcsők alatt vagy a hálószobában, falipolcok és tároló dobozok (átlátszó vagy címkézett, így világosan látni, mi van belül).

Kevésbé hagyományos cipő-tárolási módok: falikarok, fiókos alátétek használata, régi dobozok, zsebek a ház különféle helyiségeiben, kosarak stb.

Íme néhány egyszerű tipp a lábbeli tárolására és tárolására a legjobb körülmények között:

1. Rendezd a lábbelit kategóriaként, oszd fel 2 nagy kategóriára: azok amiket gyakran, naponta használsz illetve amiket ritkábban használsz. A ritkábban használtak közé tartozik valószínüleg a stiletto vagy a hótaposó. Ezeket érdemes a nehezebben elérhető helyekre tenni. Aztán alketogóriákként is rendezd, cipők amiket vacsorához viselsz, amiket munkában, vagy parki sétához, így minden pillanatban könnyen megtalálod az alkalomhoz megfelelő cipőt.

2. Ne tartsa a cipőjét közvetlenül a padlón. Igaz, hogy a cipő elhelyezésére az első ösztön az, hogy közvetlenül a padlón tároljuk, de nem ez a legjobb megoldás, nehezebben is találjuk meg őket és porosodnak.

3. Használj átlátszó dobozokat fedéllel. Nehéz a megfelelö párat kiválasztani, ha nem látod milyen opciód vannak. Ha úgy döntöttél dobozban tartod a cipőid, az átlátszó dobozok a legjobb megoldás. Reggel mikor sietve kell kiválasztanod a megfelelő párat boldog leszel, hogy ezt a megoldást választottad. Ha mégis a klasszikus dobozok mellett döntessz, ne felejtsd el megcimkézni őket, hogy tudd mi van benne.

4. Helyezze a magassarkú cipőket a szekrény tetejére, ezeket ritkábban fogod használni, ezek általában drágább, érzékenyebb cipők, ezért érdemes őket a legjobb helyen tárolni

5. A szandálok tárolására a legjobb megoldás a hajlított fém ruhafogas. Egy kis képzelőerővel és gyakorlati érzéssel a szokásos ruhafogas könnyen átalakítható szandálra. Hajtsa le a huzattartó külső részeit, majd egy fogóval csavarja le a fejeket, amíg görbült horgok formáját nem veszi fel a szandál felakasztására. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy több szandálpárt tároljon viszonylag kis helyiségben a szekrényben.

6. A csizmákat függõleges helyzetben tárolja. Magasságuk függvényében a csizmák hajlamosak hajlódni és több helyet foglalnak el a normálnál, plusz a hajlítás miatt az anyag csúnya csíkos lessz. Hogy eredeti formában tartsa őket, használjon újságot, magazinokat vagy akár műanyag palackokat dugjon bele. Különbözc alakokat is vásárolhat az üzletekből, amelyek megtartják a csizmát.

7. Tárolja a tornacipőket kosarakban. Mivel a sportcipők természetüknél fogva jól bírják a kemény körülményeket, ez azt jelenti, hogy tárolási lehetőségeik kevésbé igényesek, mint a többi lábbelinél. A cipőket a kosarakban lehet elhelyezni, így helyet takaríthat meg.

8. Ne tárolj nedves lábbeliket, tedd a cipőket száraz, szellős helyre várd meg míg megszáradnak és csak aztán tedd a szekrénybe/dobozba. Ne használj mesterséges hőforrást, vagy hajszárítót, mert ez tönkreteheti az anyagot.

9. Ne tekerd a bőrcipőt müanyagba, a bőrnek lélegeznie kell, ezért, ha be kell tekerd valamibe, válassz papírt, újságot vagy valamilyen szövetanyagot, pamutot.

10. Ne rakd a cipőket, csizmákat egymásra, így tárolva őket sérülhetnek, deformálódhatnak.