0

Hasznos tippek a magassarkú cipő viseléséhez

01 Jún 2021
ettől: Magdalena Dan Attitude

Hamupipőke hatására a magassarkú cipők varázslatosaknak tűnnek. Később a bűbáj sajnos gyorsabban megszűnik, mint gondolnánk.

Nőként sokszor meghoztuk már azt a döntést, hogy a divatot helyezzük előtérbe a komforttal szemben. Hölgyek milliói viselnek kényelmetlen lábbeliket naponta.

Bizonyára te is ismered azt a kellemetlen fájdalmat, amikor már minden másodperc kínzás - hólyagok, dörzsölés, zsibbadás. Megváltás, amikor lekerülnek a cipellők és újra szabadnak érzed lábaidat egy hosszú nap után. A negatívumok mellé, azért szeretnénk megjegyezni, hogy egy ízléses magassarkú elképesztően vonzó lábakat és tartást képes adni, ami nagyban hozzájárul az attraktív megjelenéshez. Ez éppen elég motiváció a szenvedéshez. Nem igaz? De jó hírünk van számodra!

Ebben a cikkünkben szeretnénk néhány praktikát megosztani arról, hogy mivel tehet a magassarkú cipő viselését kényelmesebbé.

1. Méret

A megfelelő méret nélkülözhetetlen! Vásárlás előtt győződj meg arról, hogy tisztában vagy a lábad méretével. (Hogyan válasszuk ki a cipő méretét online vásárláshoz) Elég ha csak fél mérettel kisebb a cipő, a lábujjak zsibbadni fognak, hólyagok jelentkeznek és hamar ingerültséghez is vezethet. Ezek a problémák könnyedén képesek lerombolni az ember kedvét és csak arra terelik a gondolatokat, hogy mikor lehet már végre megszabadulni a magassarkútól.

2. Minőség

Válassz minőségi cipőt! Jó érzés, amikor egy dekoratív és egyben olcsóbb darabra bukkanunk, nem igaz? Felhívjuk figyelmedet, hogy érdemes utána olvasni a márkának vásárlás előtt. A korábbi vásárlók visszajelzései sokat segíthetnek a választásban. Nem szeretnéd magadat olyan helyzetben találni, hogy egy fontos eseményen a cipőd sarka cserben hagy.

3. Cipőtörés!

Mielőtt egy egész napos rohangálást bevállalnál az új cipődben, javasoljuk, hogy viseld otthon néhány órán keresztül a magassarkút. Így sikerül az új párral összeszokni, érezni fogod, hogy kényelmes-e és mennyire megy benne a járás.

4. Tapasz

Védd meg a lábadat a sérülésektől. Mivel? Sebtapasz vagy ragtapasz tökéletes választás. Az érzékeny területekre helyezd a tapaszt. Így megúszhatod a kidörzsölődés kellemetlenségeit. Még azt is javasoljuk, hogy nyugodtan ragaszd össze a harmadik és negyedik lábujjadat. Igen, ez furcsán hangzik, de valóban segít! Ezen a részen van egy ideg, amely nagyban hozzájárul a lábfájdalomhoz. A két lábujj összeragasztásával az idegre nehezedő stressz enyhül, mivel támogatják egymást. Ez az opció csak bizonyos modelleknél alkalmazható.

5. Mélyhűtő

Ha a magassarkú egy kicsit szűk, akkor most itt a megoldást. Egy jól zárható zacskóba tölts elegendő vizet, helyezd a cipő belsejébe és együtt rakd be őket a mélyhűtőbe. Elég egy éjszaka, reggelre a cipő egy kicsit kitágul a jég hatására.

6. Zselés betétek

Zselés talpbetét, sarokemelő, sarokvédő széles skálája közül lehet válogatni, amelyek hozzájárulnak a magassarkú cipő kellemesebb viseléséhez. Érdemes kitapasztalni, hogy melyik válik be a legjobban. Cipőnként eltérő lehet, hogy mire van éppen szükség.

7. Gondolj előre

Annak érdekében, hogy megmentsd magad egy bokatöréstől, hasznos, ha először végiggondolod, hogy milyen eseményre is választasz lábbelit. Ha macskaköves úton kell sétálni kilométereket, akkor tanácsos a tűsarkú cipőt egy másik alkalomra tartogatni. Ha azonban egy rövid fogadásra van a meghívás, akkor nyugodtan szemezhetsz a vagányabb párral is. Magasabb blokksarokkal rendelkező platformos darabok nagyon kényelmesek hosszabb programra is.

7 + 1 Gyakorlás

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a magassarkú cipő viselése gyakorlást igényel. Sajnos nevetségesen lehet kinézni, ha nem megy a járás a cipőben. Nem kell azonnal a legmagasabb stilettóba bújni, azonban egy közepes magasságú, vastag sarkú cipő tökéletes választás a kezdéshez. Tapasztald meg a lépcsőzést, próbáld ki milyen sarkakkal sétálni az utcán, szokj hozzá a sarok kopogásához. Amint ezeket mind elsajátítottad, tuti a siker!

Zárásul

Reméljük sikerült néhány hasznos tanácsot adni a magassarkú cipellők viseléséhez. Bízz a cipődben! Ha magabiztos vagy, el is felejted, hogy magassarkúban vagy, hiszen ez természetes számodra.