0

Hogyan választassz egy bakancsot?

23 Jan 2018
ettől:

A bakancsok a legnépszerűbb lábbekik télen a hideg évszakban. A legkényelmesebb lábbelik közé tartoznak, könnyen viselhetök és párosíthatók, így nem lessz gond a stílusodnak megfelelöt választanod. A bakancsok könnyen beillesztetök a mindennapos ruházatba faermerral kombinálva, de chic is lehetsz szoknyával vagy ruhával kombinálva ha van egy kis képzelőerőd és egy jó forrásod, ahonnan beszerezhetsz minőségi női bakancsot. Ezeknek szandál formájuk volt és a combig értek

A bakancsok rövid története:

A mai utcai bakancsok a katonai bakancsokból ihletödnek, amelyeket a katonák viseltek és úgy voltak tervezve, hogy bármilyen talajviszony mellett biztonságot és stabilitást nyújtsanak a lábnak, védjék a bokát. Eleinte a bakncsok csak bőrből készültek, hogy vízhatlanok legyenek.

A római légió volt az első hadsereg amelyik ilyen lábbelit viselt, caligae-nak nevezték. Ezeknek szandál formájuk volt és a combig értek védelmet, biztonságot és kényelmet biztosítva a katonáknak. Az elsö innovatív füzös bakancs a napóleóni háborúban viseltek voltak. A füzös modelt az Elsö Világháborúban tökéletesítették George Boots nak majd "Ammunition Boots" nak nevezték modell amit az Elsö Világháborútól az 50-es évekig viseltek.

A kényelemnek és tartóságuknak köszönhetöen a tervezök az utcai viseletre adaptálták. A legfontosabb tulajdonsága, hogy meleget és kényelmet biztosít a lábnak de az esztétikája sem elhanyagolható.

Javaslunk pár kritériumot amit figyelembe érdemes vagyél amikor ilyen lábbelit választassz:

A vízhtatlan anyag:

Akár természetes bört, akár más anyagot választassz, gyözödj meg róla, hogy vízhatlan, hogy a hideg víz nem hatol be a cipöbe nem okoz sérülést vagy kellemetlen érzést a lábadnak.

A méret:

Ajánlott egy fél számmal vagy akár egy egész számmal nagyobbat vásárolni, hogy a lábad ne pontosan pászoljon, legyen hely a hideg idöben egy vastag pár meleg zokninak. A lábad kényelmesen legyen benne, jó vérkeringést biztosítva ami segít a jó höérzet megtartásában.

A bakancs belseje:

A tudod hogy fázósabb típus vagy, figyelj arra, hogy a bakancsodnak meleg bélése legyen, lehetöleg természetes bunda/szörme.

A talp:

Nagyon fontos a téli lábbelinnél, hogy jó tapadása legyen, és kellöképen rugalamas is legyen a kényelmes járást biztosítva.

A bakancsszár magassága:

3 féle bakancs van: rövid (bokáig érö), közepes és magasszárú. Hogy eldöntsd a szár magasságot vedd figyelembe a kényelmet és höérzetet illetve hogy a ruhatáradból mivel tudod párosítani.