0

Férfi cipő

A férfi cipő az ami egy férfit leginkább jellemez és jogosan. Kétséget kizáróan kötelező darab a ruhásszekrényében, mert stilisztikai döntéseit, prioritásait, ízlését, kifinomultságát és esztétikai érzékét jelzik.

Minden férfi tudja, hogy egy pár jól megválasztott cipő az öltözékhez, könnyen beazonosíthatóvá teszi, személyiségüket meghatározva, és elárulják szándékaikat.

A férfi ruhatárának nélkülözhetetlen ruházati eleme, a cipő a kialakításuknak megfelelően van meghatározva, és az általuk kitöltött ruhától függően.

Anatómiai sajátosságaik szerint a férfi cipőjét elsősorban egy tartozék jelenléte vagy hiánya határozza meg: a cipőfűző.

Miután a brit inspirációs modellü cipők karrierjüket végezték, a kezdeményezték ezen kiegészítők elnyomását. Igy jelentek meg az olyan modellek mint a mokaszinok, az opera pums, a gálacipők, vagy a férfi balerinák.

Az öltözéktöl függöen amivel párosítjuk megkülönböztetünk kétféle férficipőt: mindennapi/utcait és gálacipőt.

A hétköznapi utcai cipők a mindennapi tevékenységekhez készült férfi cipőkre vonatkoznak, tartós, de nem túl igényes anyagból készültek, egyenes talppal, általában egy semleges színpalettával, amely alkalmas többféle színárnyalatú öltözékkel való párosításhoz.

A hétköznapi/utcai cipők kényelmes, praktikus és sokoldalú változata a férfi cipőnek és általában az első választásunk a mindennapi öltözék kiválasztásában.

A sportcipők exponenciálisak ebben a kategóriában, de ide tartoznak a mokaszinok is.

Az elegáns / gálacipő az a cipő ami tökéletesen illeszkedik a két vagy három darabos elegáns öltözékhez. Ezek a az elegáns gálacipők, minőségi anyagokból készülnek, nagyrészt minőségi bőrből, sarokkal, és gondosan kidolgozott textúrákkal, sima, fényes, az elegáns férfi stílus lovagjai.